ARP Program

ARP program

ARP staat synoniem voor Accelerated Recovery Performance. De ARP trainer is een elektrostimulatie apparaat, dat zich onderscheidt door middel van een uniek gepatenteerd lichaamseigen signaal.. Door dit signaal is het lichaam in staat om te ontspannen en is gelijktijdig met de stroomtherapie, bewegingstherapie mogelijk. Dit zorgt voor een toename in de doorbloeding, in en rondom het te behandelen gebied, met als resultaat onmiddellijke afname van pijn, vergroting van de bewegingsvrijheid en een aanzienlijke verkorting van het herstel proces.

De ARP  trainer werkt met een 3 stappen plan om de blessure of kwetsuur te behandelen:

  • In Balance heet de eerste stap die is gebaseerd op Toegepaste Kinesiologie, waarbij wordt  gekeken of het lichaam krachten kan absorberen tijdens het verrichten van  activiteiten (lopen, springen, rennen etc). Wanneer er spieren zijn die niet snel genoeg aanspannen, kunnen de vrijkomende krachten niet door de spieren worden opgevangen (geabsorbeerd) en zullen op den duur blessures ontstaan omdat deze krachten door andere delen van het lichaam worden geabsorbeerd die hiervoor niet bedoeld zijn. Het is dus belangrijk dat het lichaam in Balance is voor we gaan behandelen met de ARP. Dit gebeurt doorgaans middels manuele therapie.
  • De tweede stap in de ARP behandeling is Search and Destroy; het opzoeken en aanpakken van de daadwerkelijke oorzaak van de blessure. Door middel van het verplaatsen van de pads over het lichaam gaan wij op zoek naar de punten die de meeste pijnklachten geven. Beginnende bij de plek waar de patiënt aangeeft de meeste pijn te ondervinden, leert de ervaring dat bij het verplaatsen van de pads de grootste pijnklachten op een andere locatie van het lichaam worden aangetroffen. Dit is de plaats waar de daadwerkelijke oorzaak van de blessure ligt en is dus ook de plek waar we met de ARP gaan behandelen .De behandeling bestaat uit het gelijktijdig toepassen van de ARP elektrotherapie tezamen met het doen van oefeningen waar de patiënt normaal klachten bij heeft.
  • De laatste stap zijn de Category exercises. Met dit programma worden met behulp van de ARP de spieren versterkt zodat zij beter in staat zijn krachten te absorberen en over te dragen waardoor de kans op herhaling van de oude blessure wordt verkleind. Tevens kunnen met dit programma nieuwe blessures worden voorkomen.